Afbetaald huis erven

Heeft u onlangs een woning geërfd en wilt u deze verkopen?

Bij de verkoop van een afbetaald geërfd huis komt veel kijken. Bij de Vastgoedwinkel nemen wij graag alle zorgen uit handen in het verkoopproces, van een gratis waardebepaling tot aan het transport bij de notaris. Wij maken ons hard voor een eerlijk en inzichtelijk verkoopproces tegen de beste prijs van het pand.

Huis erven zonder hypotheek en direct verkopen?

Ontvang een vrijblijvende waardebepaling.

Als u een afbetaald huis erft kan het in veel gevallen gunstig zijn om het te verkopen. Vaak zit er aan het geërfde huis emotionele waarde verbonden, maar zijn er ook zakelijke redenen om te besluiten tot de verkoop van het geërfde huis. Wij helpen u dan graag op weg bij het verkopen van uw geërfde woning. 

In veel gevallen zijn er meerdere erfgenamen die recht hebben op de bezittingen van de overledene. Afhankelijk van de relatie met de overledene, wordt de erfbelasting bepaald. Het percentage erfbelasting wat u moet betalen kunt u bij de belastingdienst natrekken. Onder bepaalde bedragen is er een vrijstelling van erfbelasting, dit bedrag hangt af van de relatie met de overledene. Hoewel er een vrijstelling is, wordt dit bedrag bij het erven van een huis al snel overschreden. Op het moment van schrijven dient de erfbelasting binnen 8 maanden na overlijden volledig betaald te zijn. Het bedrag van de erfbelasting kan al snel hoog oplopen, en gezien de termijn waarin deze moet worden betaald is het vaak gunstiger het huis te verkopen. Vraag nu een gratis waardebepaling aan bij de Vastgoedwinkel door het formulier in te vullen en wij nemen binnen 24 uur contact met u op. 

Afbetaald huis erven

Als u een afbetaald huis erft scheelt het aanzienlijk in de kosten vergeleken met een huis waar nog een hypotheek op rust. Bij een afbetaald huis moet u nog wel de kosten voor gas, water, licht etc. betalen. Ondanks dat de hypotheek afbetaald is, komen er ook kosten zoals de waterschapsbelasting, OZB (Onroerendezaakbelasting), opstalverzekering, inboedelverzekering en in sommige gevallen de VVE (Vereniging Van Eigenaren) opzetten. Als u zelf al een huis bezit, dan komen er dubbele woonlasten bij u terecht. Deze kosten, naast de erfbelasting maken dat de keuze vaak op verkopen valt.
Huisjes geel rotterdam

Een huis erven met hypotheek

Het kan natuurlijk ook dat u een huis erft waar nog een hypotheek op rust. In dat geval moet de hypotheek afgelost worden. Een hypotheek is een schuld. Als u de erfenis onvoorwaardelijk accepteert zal dit betekenen dat u de aansprakelijke bent voor de schulden. In sommige gevallen is er een overlijdensrisicoverzekering wat een deel van de kosten van de hypotheek kan wegnemen. Ook bij een huis met hypotheek wordt erfbelasting verrekend. De berekening die wordt gemaakt is de WOZ-waarde van het huis minus de resterende hypotheekschuld.
Rotterdam uitzicht met Brug
Skyline aan het water

Wij slaan de brug tussen verkoper en koper in een vernieuwde omgeving.

Innovatief, eerlijk en transparant. De vastgoedspecialist die voor u werkt.

De Vastgoedwinkel kijkt met een frisse blik naar de vastgoedmarkt. Wij begrijpen dat de aan of verkoop van een pand zorgeloos moet zijn.

Experience icon
Jaar ervaring
Wallet icon
Transacties
House icon
Actieve beleggers
Man icon

2

jonge ondernemers