whatsapp

Investeren in vastgoed

Wilt u beginnen met investeren in vastgoed? De Vastgoedwinkel bezit een breed scala aan panden, perfect passend bij uw investeringswensen. Investerings vastgoed kopen bij de Vastgoedwinkel.

De afgelopen jaren zijn de huizenprijzen blijven stijgen, terwijl de spaarrente is blijven terugdeinzen. Mede hierdoor kiezen steeds meer vermogende mensen ervoor hun kapitaal te investeren in vastgoed.

Investeren in vastgoed

Innovatief, eerlijk & transparant. De vastgoedspecialist die voor u werkt.

Investeren in vastgoed

Investeren in vastgoed omvat het investeren in onroerende goederen, ofwel grond en bijbehorende bebouwing, waarbij het behalen van winst wordt nagestreefd. Bij een vastgoedinvestering dient er met verschillende factoren rekening te worden gehouden. Denk hierbij aan de staat, de buurt, de VVE en de mogelijke verhuurbaarheid van het pand.
Bij de Vastgoedwinkel begeleiden wij beginnende investeerders en bouwen wij tevens vastgoedportefeuilles op. Op deze manier leert u vastgoed investeren in de praktijk.
Wij van de Vastgoedwinkel zoeken altijd naar vastgoed met een solide rendement.

Waarom investeren in vastgoed

Er zijn verschillende redenen om te investeren in vastgoed. Allereerst kunnen inkomsten via verhuur zorgen voor een stabiele cashflow. Daarnaast levert investerings vastgoed een tweede voordeel: mogelijke overwaarde. De waarde van het vastgoedobject wordt doorgaans immers na verloop van de tijd meer waard. Ook groeien de opbrengsten uit uw vastgoedinvestering mee met de inflatie. Inflatie kan er daarentegen voor zorgen dat uw geld op de bank minder waard wordt. In vastgoed investeren beschermt u tegen dit verlies, omdat u de huur, voortkomend uit het vastgoedobject, evenredig mag laten stijgen. Bovendien worden voor de inkomstenbelasting inkomsten van een vastgoedobject, wanneer deze niet als eigen woning gebruikt wordt, belast in box 3, waar heffingsvrij vermogen geldt.
Bent u al enthousiast geworden? Neem dan snel contact met ons op!

Huisjes-Amsterdam

Investeren in vastgoed met een klein vermogen

Er zijn verschillende manieren waarop u met een weinig geld kunt investeren in vastgoed. U kunt allereerst indirect investeren in vastgoed: een aandeel kopen bij een vastgoedbeleggingsfonds of bij een vastgoed-ETF. Een vastgoed ETF is een beleggingsfonds waarin alle aandelen van een bepaalde index zijn opgenomen.

Naast indirect investeren in vastgoed is er ook een mogelijkheid tot actief investeren in vastgoedobjecten. Er kan in verschillende vastgoedobjecten geïnvesteerd worden: residentieel vastgoed (algemene woningen, appartementen en bijvoorbeeld studentenwoningen), commercieel vastgoed (winkelpanden, horecazaken, etc.), maar ook garageboxen.

Investeren in commercieel vastgoed met een klein vermogen is lastig, maar niet onmogelijk. Wel is het gebruikelijker te kijken naar residentieel vastgoed. Let wel dat u hierbij minimaal 20% eigen vermogen moet kunnen inbrengen.

Wilt u een kleiner bedrag investeren in vastgoed? Dan zou een garagebox de ideale investering kunnen zijn: deze zijn tegenwoordig te verkrijgen vanaf €15.000,-. Let wel dat er hedendaags voor elke vorm van verhuur  8% overdrachtsbelasting wordt geheven. 

Daarnaast is een indirecte investering in vastgoed een goede optie, wanneer u een kleiner bedrag wenst te investeren. Wilt u hier meer over weten, schroom dan niet contact met ons op te nemen.  

Mocht u niet beschikken over eigen geld of een financierder dan kunnen wij niks voor u betekenen op dit moment, heeft u verdere vragen dan verwijzen we u door naar de contactpagina.
Skyline aan het water

Wij slaan de brug tussen verkoper en koper in een vernieuwde omgeving.

Innovatief, eerlijk en transparant. De vastgoedspecialist die voor u werkt.

De Vastgoedwinkel kijkt met een frisse blik naar de vastgoedmarkt. Wij begrijpen dat de aan- of verkoop van een beleggingsobject zorgeloos moet zijn.

Veelgestelde vragen

  • Waar op letten bij investeren in vastgoed?

    Bij investeren in vastgoed zijn verschillende factoren belangrijk. Naast de aanschaf- en verhuurprijs, locatie en staat van uw investeringspand, vormen bijkomende lasten, zoals onderhoud, belangrijke aandachtspunten. Let daarnaast op het risico op leegstand , huurcontracten, en de financiering en kosten van uw beleggingspand.

  • Hoe werkt beleggen in onroerend goed?

    Investeren in onroerend goed, ofwel grond en bijbehorende bebouwing, is minder gevoelig voor inflatie, een tastbare investering en omvat minder risico’s. Een beleggingspand kopen kan via een hypotheek, (hypotheekrente), of via eigen geld, (geen hypotheekrente). Naast de hypotheekrente, vormen bijkomende lasten, zoals onderhoud, belangrijke kostenposten.

  • Veelgestelde vragen